top of page

Petícia za zalesnenie Koliby


To, čo sa udialo v posledných týždňoch na bratislavskej Kolibe nám pripomína spúšť v Tatrách spred niekoľkých rokov. V Tatrách však pôsobila sama príroda, na Kolibe človek za pomoci píly, SBS a štátnych úradov. Preto žiadame nápravu a vyzývame Okresný úrad Bratislava, aby zaviazal majiteľa pozemku na opätovné zalesnenie Koliby. Čím viac nás bude, tým väčší tlak dokážeme vyvolať smerom k dotknutým inštitúciám, aby vykonali nápravu.

"Prípad výrubu stromov na bratislavskej Kolibe je prejavom arogancie, ktorý nás nemôže nechať chladnými. Rešpektujeme právo na súkromné vlastníctvo, ale zásah do prírody takého rozsahu sa nemôže udiať bez povolení všetkých dotknutých úradov. V opačnom prípade ide o obchádzanie zákona, ktoré je nielen neprípustné, ale musí byť aj sankcionované.

Apelujeme na kompetentných, aby tento prípad dôkladne vyšetrili a potrestali vinníkov. Z medializovaných informácií je zrejmé, že išlo o nelegálny výrub. Preto prostredníctvom tejto petície vyzývame Okresný úrad Bratislava, aby zaviazal majiteľov pozemkov na opätovné zalesnenie plochy, ktorú svojim necitlivým prístupom zdevastovali."

Petícia je už ukončená a podpísalo 468 podporovateľov. Za každý podporný podpis ďakujeme.

Neprehliadnite
Najnovšie príspevky
Archív
Kategórie
No tags yet.
bottom of page