top of page

Interpelácia vo veci zrušenia verejného ohniska v Starom háji pri ulici Alžbety Gwerkovej

Vážený pán starosta,

na Miestnom zastupiteľstve 24. 2. 2015 som sa infromoval o dôvodoch zrušenia verejného ohniska v Starom háji. Ako dôvod zrušenia mi bol tlmočené združovanie sa rôznych problémových skupín v okolí ohniska.

Obrátili sa na mňa obyvatelia okolia, ktorým takáto možnosť využívania voľného času chýba. Žiaľ, dokonca sa tak udialo bez vytvorenia adekvátnej náhrady.

Vnímam toto zrušenie ako veľmi negatívne vo vzťahu mnohým ďalším, ktorí ho roky bezproblémovo využívali a stratili takto možnosť na aktívne a zmysluplné trávenie voľného času v prípode uprostred Petržalky. Ohnisko v Starom háji poskytovalo jedinečnú príležitosť priateľských a rodinných stretnutí v krásnom prostredí uprostred mestskej zástavby čo dotváralo jedinočnosť celého priestoru.

V súvislosti aj s dnes prijatými prioritnými cieľmi MČ na roky 2015 - 2018 v sekcii Životné prostredie, kde sme sa zaviazali v maximálnej možnej miere jestvujúce plochy verejnej zelene a zveľaďovať ich. Chápem, že nešlo o zrušenie zelenej plochy ako takej, no išlo o zrušenie zelenej plochy aktívnej využívanej obyvateľmi Petržalky.

Taktiež v súvislosti s ďalším bodom v tej istej sekcii - zlepšiť a sprofesionalizovať starostlivosť o zeleň, poriadok a čistotu na verejných priestranstvách, komunikáciách, detských ihriskách a parkoviskách - by sme mali sa zamýšľať a hľadať riešenia ako predchádzať zneužívaniu podobných priestorov, ako ich rušeniu.

Žiadam Vás o opätovné prehodnotenie tohto zrušenia, resp. zamyslenia sa vytvorenia náhrady zrušenia tohto verejného ohniska.

Vopred ďakujem.

ODPOVEĎ STAROSTU:

Neprehliadnite
Najnovšie príspevky
Archív
Kategórie
No tags yet.
bottom of page