top of page

Interpelácia vo veci vyhodnocovania verejnej obchodnej súťaže ohľadom parkovacej politiky

Vážený pán starosta,

na základe podnetu, ktorý sme ako poslanci dostali dňa 22. júna 2015 sa na Vás, pán starosta, obraciam s nasledovnými otázkami. Odpoveď na nasledovné otázky, samozrejme, až po odtajnení súťaže, keďže ešte nie je známy výsledok.

1. Je pravdou, že boli dvaja z troch uchádzačov vylúčení z verejnej obchodnej súťaže? Ak áno, aké konkrétne „kritéria" podmienok súťaže neboli splnené?

2. Boli podmienky súťaže boli nastavené tak, aby neprinášali pre mestskú časť efekt v podobe vytvárania nových parkovacích miest, efektívnejšieho parkovania či výnosu, ktorý by mohol byť „otočený" v prospech parkovania v Petržalke?

3. Ak je pravdou, na základe podnetu, ktorý sme obdržali mejlom všetci poslanci, prečo je v súťaži preferovaná spoločnosť EEI, ktorá má najmenší počet referencií?

4. Na základe vyššie uvedených, zatiaľ otvorených otázok, odporúčam vedeniu Mestskej časti Bratislava-Petržalka nepodpisovať zmluvu, pokiaľ sa my, poslanci neoboznámime podrobnejšie s komplexnou situáciu. Odporúčam takto, aby sa predišlo neskorším potenciálnym podozreniam, že bol uprednostňovaný jeden konkrétny uchádzač, nebodaj, že podmienky súťaže boli vopred „šité“ na konkrétneho uchádzača.

5. Ako bol dodržaný zákon č. 502/2001 Z. z. o finančnej kontrole a vnútornom audite?

A) Ako bola vykonaná Predbežná finančná kontrola podľa §9 tohto zákona? Opäť si dovolím vysloviť miernu pochybnosť v otázke hospodárneho, efektívneho, účinného a účelného použitia verejných prostriedkov ako sa píše v ods. 1 spomenutého paragrafu.

Taktiež by som poprosil meno vedúceho zamestnanca, ktorý túto kontrolu mal vykonať podľa ods. 2.

B) Ako bola vykonaná Priebežná finančná kontrola podľa §10 tohto zákona? Taktiež by som poprosil meno vedúceho zamestnanca, ktorý túto kontrolu mal vykonať podľa ods. 2.

Podobne, ako pri predchádzajúcej interpelácii upozorňujem, ak by bolo v niektorých vyššie uvedených prípadoch potvrdené, že bol nejaký uchádzač uprednostňovaný, resp. niektorý neoprávnene vylúčený, opätovne je tu potenciálna možnosť porušenia zákona č. 138/1991 Z. z. o majetku obcí. Konkrétne §7 ods. 1) Orgány obce a organizácie sú povinné hospodáriť s majetkom obce v prospech rozvoja obce a jej občanov a ochrany a tvorby životného prostredia.

Vopred ďakujem za odpovede.

ODPOVEĎ STAROSTU:

Neprehliadnite
Najnovšie príspevky
Archív
Kategórie
No tags yet.
bottom of page